Ontwikkel programma’s voor organisaties

CoFactor helpt organisaties in brede zin met het werken aan de inzetbaarheid van medewerkers. Voor de ondersteuning op veelvoorkomende aandachtsgebieden hebben we doelgerichte ontwikkelprogramma’s ontwikkeld. Wij hebben de belangrijkste programma’s voor u op een rij gezet. Is uw behoefte net iets anders? Neem over uw vraag dan gerust vrijblijvend contact op.

Hoe realiseer je beleid dat past bij de strategie van je organisatie en dat doelgericht zorgt voor medewerkers die duurzaam inzetbaar blijven? Het programma Vitaal Organiseren van CoFactor helpt organisaties in vijf praktische stappen op weg. Zo komen medewerkers en de organisatie doelgericht in beweging.

Voor de inzetbaarheid gaat het vaak over blijven leren en ontwikkelen, maar ook over vitaliteit, werkplezier, wendbaarheid en de motivatie en gezondheid van mensen. Gefaciliteerd door werkgevers kunnen medewerkers steeds meer de regie nemen over hun loopbaan en inzetbaarheid. En over de ontwikkeling van hun vaardigheden en competenties. 

Organisaties blijven volop in ontwikkeling. Dat stelt ook nieuwe eisen aan het leiderschap van managers. Waren zij voorheen vooral nog ‘beslissers’ en ‘in control’, tegenwoordig moeten zij vooral ‘in charge’ blijven. Dat betekent: mensen verbinden, thema’s agenderen en goede gesprekken voeren met medewerkers. Bijvoorbeeld over hun wensen en ontwikkelbehoeften. De complexiteit en snelheid in organisaties is tegenwoordig vaak te groot om alles zelf te weten en over alles te kunnen beslissen. Bovendien stellen medewerkers tegenwoordig ook andere eisen aan hun leidinggevende.

Het programma Leiderschap 2.0 van CoFactor helpt organisaties en managers met het ontwikkelen van dienend leiderschap. Oftewel: leidinggevenden die doen wat nodig is in het belang van de organisatie en de medewerkers. Leidinggevenden hebben een cruciale rol als het gaat om mensen verbinden, medewerkers te laten ontwikkelen en de gesprekken hierover te voeren. Maar wat verwacht je als organisatie van leidinggevenden? En hoe zet je hen hiervoor in? CoFactor helpt om deze leiderschapselementen doelgericht te versterken.

Te hoge werkdruk (of de beleving daarvan) heeft na enige tijd grote impact op organisaties. De sfeer op de werkvloer verslechtert, het ziekteverzuim stijgt en medewerkers worden bijvoorbeeld minder geconcentreerd en minder gemotiveerd. Klanten kunnen dat gaan merken en gaan daar opmerkingen over maken. Werknemers raken vermoeid en komen niet goed los van hun werk, terwijl hun privésituatie ook om aandacht vraagt.

Het programma Weg met Werkdruk biedt organisaties een concrete aanpak voor de werkdruk op organisatieniveau. De participatieve aanpak met medewerkers zorgt voor minder werkdruk en meer werkplezier. Het programma geeft inzicht in de oorzaken van werkdruk en biedt concrete ideeën en oplossingen om te zorgen voor verlichting en meer positieve energie in de organisatie.

Het vinden en vooral ook behouden van goed personeel wordt een steeds grotere uitdaging voor organisaties. Om te voorkomen dat u vooral moet blijven investeren in nieuw personeel, is het belangrijk om vooral te investeren in behoud van (goed) personeel dat past bij uw organisatie. Het rendement van die investering is ook veel groter. 

Het programma Binden, Boeien & Behouden van CoFactor helpt organisaties om doelgericht te investeren in medewerkers die ze graag behouden. Met veel aandacht voor hun inzetbaarheid en het bieden van passende ontwikkelkansen. Dit is een van de drie belangrijkste mogelijkheden voor werkgevers met moeilijke vervulbare vacatures, naast het werk anders organiseren en (blijven) aanboren van nieuwe talenten.

CoFactor pleit ervoor om werknemers meer verantwoordelijk te maken voor hun eigen inzetbaarheid. In ons huidige sociale stelsel ligt het probleem van verminderde inzetbaarheid vooral bij de werkgever. Die wordt financieel afgerekend als een medewerker niet meer ‘inzetbaar’ is. Door medewerkers weer meer eigenaar te maken van hun inzetbaarheid (en dat te faciliteren) krijgen ze de regie weer terug. Hierdoor kunnen zij beter, slimmer en effectiever omgaan met hun inzetbaarheid voor werk.

Met het praktische programma Van Verzuim naar Inzetbaarheid helpt CoFactor organisaties om vanuit een visie naar een doelgerichte implementatiestrategie te komen. Om deze strategie vervolgens in de praktijk te brengen. Zo komen ambities daadwerkelijk tot leven in de dagelijkse praktijk op de werkvloer.

Vragen? wij helpen je graag verder

De aanpak
van CoFactor

Vanuit onze kennis en jarenlange ervaring met de inzetbaarheid van medewerkers in organisaties heeft CoFactor een eigen aanpak ontwikkeld. Onze programma’s helpen een organisatie in vijf stappen naar een doelgerichte aanpak voor hun behoeften. Daarbij zijn ook de praktische vertaling en borging voor de langere termijn belangrijke bouwstenen. Zo helpt CoFactor organisaties om met een visie tot een implementatiestrategie te komen en om deze uit te voeren.

Uitdaging

Waarom willen we met duurzame inzetbaarheid aan de slag?

Plan

Hoe gaan we het aanpakken?

Realisatie

Van plan naar programma

Borging

Leren & verbeteren

Analyse

Wat biedt de organisatie aan en waar hebben medewerkers behoefte aan?

wat onze klanten over ons zeggen