Persoonlijke coaching voor medewerkers & leidinggevenden

Coaching is een waardevol instrument om de ontwikkeling van medewerkers en hun leidinggevenden te versterken. Een vaste coach van CoFactor helpt hen om grip te krijgen op belangrijke vraagstukken en om nieuwe inzichten en vaardigheden al snel te kunnen toepassen in de dagelijkse praktijk. 

We hebben een aantal thema’s op een rij gezet waarbij onze coaches vaak hulp bieden. Ook voor andere coaching kun je uiteraard contact met ons opnemen.

In ons leven en werk lopen we allemaal tegen zaken aan die de vraag oproept: Wat nu? Oftewel: Welke stap kan ik nu het best zetten en wat heb ik nodig om mijn doel bereiken? Een coach helpt deze vraag af te bakenen en te verdiepen. Hierdoor kun je in een kort en krachtig traject aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling, zelfonderzoek, doelen stellen en het bepalen van je competenties en eventueel nieuw te ontwikkelen vaardigheden.

Door het (dreigend) verlies van je baan kom je ineens voor nieuwe keuzes te staan. Wat wordt je volgende stap? Hoe kan ik dat het best aanpakken? CoFactor helpt met begeleiding en ondersteuning voor jouw persoonlijke aanpak. Altijd afgestemd op jouw behoeften en mogelijkheden. Je krijgt vanaf de start een vaste gediplomeerde loopbaancoach die je in alle fases advies en ondersteuning geeft (bijvoorbeeld voor je profiel, oriëntatie of sollicitaties). Alles is daarbij gericht op een snelle, resultaatgerichte aanpak om een nieuwe werkomgeving te vinden die bij je past. Door onze kennis en jarenlange ervaring hiermee kennen wij hiervoor de juiste wegen op de arbeidsmarkt. 

Geeft je werk niet meer genoeg voldoening? Ben je toe aan een nieuwe stap in je loopbaan? Maar hoe pak je dat aan? Dit zijn vragen die je alleen soms lastig kunt beantwoorden. CoFactor helpt je met een doelgerichte aanpak om de antwoorden op deze vragen én de juiste aanpak te vinden. Een belangrijk onderdeel is jezelf (her)ontdekken. Wie ben je? Waar ligt jouw toegevoegde waarde? En wat wil jij? Dat geeft houvast en een duidelijke richting aan jouw ontwikkeling.

Als je last hebt van vermoeidheid, stress of een burn-out voel je niet meer de energie om te doen wat je wilt doen. Stressklachten zijn een signaal van je lichaam en geest dat je teveel op de toppen van je kunnen loopt. Duurt dit te lang, dan loopt je ‘batterij’ leeg. Er moet dus iets veranderen, maar hoe pak je dat aan? Een stress- en burn-out coach van CoFactor helpt je om stressklachten te verminderen en met het herstel of voorkomen van burn-out klachten. Deze coaching is bedoeld voor mensen die op een gezonde en gebalanceerde manier het beste uit zichzelf willen halen.

Sta je op een kruispunt? Twijfel je aan de richting in je loopbaan en wat je volgende stap moet worden? CoFactor helpt jouw zelfinzicht te vergroten: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat zijn mijn competenties en drijfveren? Met de antwoorden op deze vragen, krijg je grip op je loopbaan en de motivatie om doelgericht nieuwe stappen te zetten. Zo neem je zelf de regie voor je loopbaan en carrièrekansen.

Heb je een andere vraag waarbij een persoonlijke coach je mogelijk kan helpen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn en hoe we jou het best verder kunnen helpen. 

Motivatie en betrokkenheid zijn belangrijke aandachtspunten als het gaat om binden, boeien en behouden van medewerkers. Hoe kun je daar als leidinggevende positieve invloed op hebben? Hoe versterk je de motivatie van medewerkers en hoe borg je dat? CoFactor geeft jou inzichten in het motiveren van medewerkers en concrete tools die je kunt gebruiken. En het mooie is: je hoeft zelf niet zoveel extra te doen! We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

 

Leidinggeven is een vak op zich. Daarvoor heb je de juiste vaardigheden nodig. Je hebt een cruciale rol als het gaat om het motiveren en verbinden van medewerkers. CoFactor helpt je om die vaardigheden te herkennen en ontwikkelen. Welke vaardigheden heb je al en wat kun je verder versterken? ‘Learning by doing’ is een belangrijke insteek om deze skills te ontwikkelen. Wat je leert over jezelf kun je meteen toepassen in de praktijk. Wij ondersteunen je daarbij zodat daadwerkelijk de gewenste ontwikkeling ontstaat. 

 

Van leidinggevenden wordt tegenwoordig veel gevraagd. Naast het aansturen van medewerkers ben je ook vakinhoudelijk eindverantwoordelijk. Daarnaast worden vaak ook vanuit het management nog extra’s taken bij je neergelegd. Hoe ga je daarmee om als leidinggevende? En hoe behoud je daarbij je eigen identiteit? CoFactor gelooft in de cruciale rol van leidinggevenden en ondersteunt jou om zelf je positie te bepalen en te behouden. Dat begint vaak bij jezelf leren kennen. Wat doe je wel en wat doe je niet? En hoe draag je dat uit? Dat zijn zaken die je samen met je persoonlijke coach ontdekt en ontwikkelt. 

Geen medewerker die je aanstuurt is hetzelfde. Hoe ga je om met al die verschillende karakters? CoFactor gelooft in dienend leiderschap en helpt je om dit te ontwikkelen. Een dienende leider doet wat nodig is in het belang van de organisatie en de medewerkers. Iedereen past van nature een bepaalde leiderschapsstijl toe. Dat gaat vanzelf. Echter: de meest succesvolle managers en leiders benutten niet één, maar meerdere leiderschapsstijlen op verschillende momenten om de gewenste resultaten te bereiken. Wij coachen jou in het benutten van meerdere stijlen. Je leert wat ze inhouden en wanneer je ze goed kunt inzetten. Je kunt dit in de praktijk direct toepassen, ervaren en verder ontwikkelen.

Je zult verbaasd staan hoe vaak wij leidinggevenden tegenkomen die twijfelen of ze wel echt wíllen leiding geven. Vaak is het een manier om promotie te maken, maar leidinggeven is ook een vak. Gelukkig kun je dat leren. De eerste stap is om stil te staan bij deze vraag en de eventuele twijfel hierover. Daarna kun je doelgerichte keuzes maken. CoFactor onderzoekt met jou in een veilige setting je vragen op dit gebied. Waar komt je twijfel vandaan? Wat zijn je drijfveren? Wat kan je anders doen en wat heb je nodig om de juiste keuzes te maken? Samen vinden we de antwoorden voor jouw loopbaan.

Heb je een andere vraag waarbij onze persoonlijke coach je mogelijk kan helpen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze trajecten zijn maatwerk. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan inzicht geven in jouw behoeften en onze ondersteuning aanpak.

wat onze klanten over ons zeggen